Valtuustoaloite työsuhdepolkupyöräedusta kaupungin työntekijöille

Pulli Terhi

Terhi Pullin valtuustoaloite 3.5.2021

 

Mikä on polkupyöräetu tai työsuhdepyörä?

Työsuhdepyörä on polkupyörä, jonka hankinnasta vastaa työnantaja. Työnantaja pidättää pyörän kustannukset palkasta tai tarjoaa sen palkan päälle tulevana etuna.

Pyörä on tarkoitettu yksittäisen työntekijän henkilökohtaiseen käyttöön niin kodin ja työpaikan välisillä matkoilla sekä työ- kuin vapaa-ajalla.

Työsuhdepyörät hankitaan yleensä leasing -sopimuksilla, joihin voi sisältyä myös varkausvakuutukset, varusteet ja huoltopalvelut. Lisäpalvelut tekevät pyörän käytöstä huoletonta. Työnantaja voi myös hankkia pyörän omakseen ja hoitaa suoraan myös niiden huollot.

Työsuhdepyöräpakettiin hyväksyttäviä varusteita ovat pyörään kiinnitettävät varusteet, pyöräilykypärä ja nastarenkaat. Esimerkiksi pyöräilyvaatteita- tai kenkiä ei paketteihin voi sisällyttää.

 

Millainen on tyypillinen polkupyöräetu?

Yritys voi hankkia polkupyöräedun kahdella tavalla: leasing -sopimuksella tai ostamalla pyörän omaksi ja tarjoamalla se työntekijän käyttöön.

Tyypillinen leasing-sopimuskausi on 12-24 kuukautta, joskus jopa 48 kuukautta. Tällä hetkellä ainakin osa palveluntarjoajista on mahdollistanut sen, että leasing -kauden päättyessä työntekijä voi lunastaa käytössään olleen pyörän suoraan leasingiä tarjoavalta yritykseltä.

Etuun voi sisältyä varkausvakuutukset, huoltopalvelut ja varaosat. Tämä tekee pyörän käytöstä huoletonta työntekijälle. Lunastaminen maksaa tietyn summan pyörän kokonaishinnasta, esim. 25 %.

 

Maksaako polkupyöräedun työnantaja vai työntekijä?

Tämä riippuu täysin työntekijän ja työnantajan välisestä sopimuksesta. Etu voidaan tarjota palkan päälle (työnantaja maksaa) tai sitten se voidaan pidättää palkasta (työntekijä maksaa). Kummassakin tapauksessa vuoden 2021 alusta lähtien polkupyöräetu on tuloverovapaata 1200 euroon saakka vuodessa.

Työantaja voi myös tarjota edun osittain esim. 500 euroon saakka vuodessa ja työntekijä voi halutessaan maksaa itse lisää.

Miksi Jyväskylän työnantajana kannattaisi tarjota etua?

  • Työnantaja säästää polkupyöräedun osalta palkan sivukulut.
  • Säännöllisesti pyöräilevä työntekijä voi paremmin ja tekee parempaa tulosta
  • Sähköpyörät innostavat erityisesti liikuntaa harrastamattomia työntekijöitä liikkumaan
  • Vähentää sairauspoissaoloista aiheutuvia kustannuksia
  • Edullinen tapa sitouttaa työntekijä yritykseen ja vahvistaa yrityksen houkuttelevuutta työpaikkana
  • Konkreettinen tapa yritykselle osallistua ilmastotalkoisiin
  • Pyöräily on nopein tapa liikkua kaupungissa, työasioidenkin hoito sujuu tehokkaasti (sähkö)pyörällä liikkuen
  • Työnantajan tai henkilökunnan ei tarvitse huolehtia parkkipaikoista ja pysäköintimaksuista

Edellä olevan perusteella me allekirjoittaneet esitämme, että Jyväskylän kaupunki ottaa käyttöön työsuhdepolkupyöräedun.

Jaa artikkeli: