Jyväskylä jatkaa kaupunginjohtajamallilla

 

Jyväskylän kaupunginvaltuusto on päättänyt, että kaupunki jatkaa kaupunginjohtajamallilla myös 1.5.2023 jälkeen. Valtuusto hyväksyi kaupunginhallituksen periaatepäätösesityksen asiasta selkein lukemin kokouksessaan 21.2. Kokoomuksen valtuustoryhmä kannatti esitystä yksimielisesti.

”Jyväskylää johtaa jatkossakin kaupunginjohtaja eikä pormestari. Yhdessä valtuutettujen kanssa”, Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jaakko Selin (kok.) toteaa.

Selin esitteli kaupunginhallituksen esityksen kokouksessa. Pormestarimallin merkittävä ero Jyväskylässä käytössä säilyvään kaupunginjohtajamalliin olisi se, että pormestari toimisi kaupungissa luottamushenkilönä. Kaupunginjohtaja taas on virkasuhteessa kaupunkiin.

Jyväskylän nykyisen kaupunginjohtaja Timo Koiviston määräaikainen sopimus päättyy keväällä 2023. Kaupunginvaltuuston hyväksymä periaatepäätös tarkoittaa, että syksyllä 2022 tullaan tekemään tarvittavat toimenpiteet sen suhteen, että kaupunginjohtajan viran täyttämiseen voidaan ryhtyä.

Jaa artikkeli: